Deel dit artikel:

Halsbrekende stunts op Red Bull Rampage (VIDEO)

Wil je de meest halsbrekende toeren zien die je op een mountainbike kunt uitvoeren, dan moet je elk jaar Red Bull Rampage volgen. Bekijk hier de filmpjes met de hoogtepunten van editie 2015. De Belg Thomas Genon werd knap vijfde.

Kurt Sorge deed het meteen goed in zijn eerste run in de finale en won zo de tiende editie van Red Bull Rampage. Hij deed dat met de hoogste score in de geschiedenis van het event: 96,5. Andreu Lacondeguy moest nipt vrede nemen met de tweede plek, gevolgd door Graham Agassiz als derde. De finale werd vanwege slechte weersvoorspellingen een dag vooruitgeschoven naar vrijdag, zodat de deelnemers en toeschouwers konden genieten van de zon boven het uitdagende parcours in Virgin, Utah.

Belgen hebben niets te zoeken in deze discipline, denk je? Fout! De 22-jarige Thomas Genon (zie foto) mengde zich met de groten van de Freeride- en Slopestyle-wereld en behaalde een erg knappe vijfde plaats met zijn Canyon-fiets. Daarmee deed hij beter dan legenden als Cam Zink, Darren Berrecloth en Brendan Fairclough. Je kunt zijn run bekijken via de link onderaan dit artikel.

Brandon Semenuk deed zijn reputatie als publiekslieveling alle eer aan en won opnieuw de People’s Choice publieksprijs, terwijl debutant Sam Reynolds de prijs voor Best Trick mee naar huis kon nemen na zijn ‘Superman’ over de gigantische kloof. Maar zet vooral je geluid op, kies de HD-resolutie en geniet van de fantastische beelden!

Bekijk hier alle topmomenten van Red Bull Rampage:

Hier de winnaar voor beste trick, Sam Reynolds:

Bekijk hier de winnaar van de publieksprijs, Brandon Semenuk: