Deel dit artikel:

Halep is de laatste uitdager van Sharapova

De Russin Maria Sharapova heeft zich voor de derde keer op rij weten te plaatsen voor de finale van Roland Garros. Ze versloeg de Canadese Eugenie Bouchard in drie sets. Even later volgde de Roemeense Simona Halep haar voorbeeld.

Met Eugenie Bouchard en Maria Sharapova stonden de twee speelsters met het hoogste glamourgehalte binnen de tenniswereld tegenover elkaar. Eerder hadden de dames elkaar al twee keer ontmoet en telkens was Sharapova de sterkste. Vorig jaar klopte de Russin haar Canadese opponente al eens op het gravel van Roland Garros. Toen werd het 6-2, 6-4.

Nu was Bouchard niet van plan het zo ver te laten komen. Ondanks een aarzelende start dwong ze Sharapova toch snel tot foutjes. Het leverde haar een 3-1 voorsprong op. Dat kloofje gaf ze in het achtste spel echter weer uit handen: 4-4. De Canadese liet zich echter niet ontmoedigen en voorkwam dat Sharapova de break kon bevestigen. Na 44 minuten stond de 6-4 voor Bouchard op het bord.

Toch was de Russin niet van slag. Ze pakte meteen een break in set twee en liep zo uit tot 4-1. Ondertussen had Sharapova ook zelf een keer haar opslag uit handen gegeven, maar Bouchard kon de break niet bevestigen. Bij een 5-3 stand slaagde de Canadese er in om twee setpunten van Sharapova weg te werken. Het werd nog 5-5, maar toen trok Sharapova definitief het laken naar zich toe. De tweede set eindigde op 7-5.

De derde en beslissende set ging in het begin gelijk op. Maar bij haar tweede opslagbeurt kwam Bouchard in de problemen. Ze kon drie breakpunten wegwerken, maar het vierde werd fataal. Bij 4-1 werd een breakpunt van Sharapova eerst toegekend. Maar de bal bleek toch uit en in plaats van 5-1 werd het 4-2. Bouchard leek hierdoor geïnspireerd en weerde zich kranig. Toch was het de ervaring van Sharapova die de bovenhand haalde. Bij 5-2 werkte Bouchard vier wedstrijdpunten weg, het vijfde was te veel. Het is Maria Sharapova die zich als eerste voor de finale van Roland Garros weet te plaatsen.

Simona Halep had minder moeite om de finale te bereiken. De Roemeense had een klein half uurtje nodig om haar eerste set met 6-2 van Andrea Petkovic te winnen. De tweede set was gelijkgaand en de Duitse leek een derde set uit de brand te slepen maar Halep dwong nog een tiebreak af en haalde het daarin met 7/4.

De 22-jarige Halep staat voor het eerst in haar carrière in de finale van een grandslamtornooi. Voor Sharapova is het de derde finale op rij in Parijs. Vorig jaar verloor ze nog van Serena Williams, het jaar ervoor versloeg ze Sara Errani.