Deel dit artikel:

Haal de koers in huis

Het uitleenproject 'Museum in de Living / Living in a museum' geeft je de kans enkele stukken uit de collectie van het Wielermuseum Roeselare in huis te halen voor amper 5 euro.

Voor een kleine bijdrage van 5 euro is een wielershirt, historische fiets of kunstwerk voor een tijdje van jou. Bij de fietsen kun je kiezen voor een Flandria-koersfiets, Alan-crossfiets, een hoge bi of een Göricke-stayerfiets van 1930. Daarnaast vind je koerstruitjes van Hushovd, Nys, Vos, Vanderaerden, Knetemann, Tim Declercq, Andy Schleck, Liesbet De Vocht, Guillaume Van Keirsbulck, Zabel, Sercu, Rudy Dhaenens, Freddy Maertens, Gianni Meersman, Maurizio Fondriest, Roger De Vlaeminck, Erwin Vervecken, Debusschere, Indurain, Keukeleire, Sagan, Gilbert, Greipel, Kittel en Boonen.

Is dat allemaal niet kunstzinnig genoeg, dan biedt Wielermuseum Roeselare ook nog schilderijen aan met afbeeldingen van Sercu, Fignon, een Flandrien (Karl Meersman), Tom Boonen, Jempi Monseré, Briek Schotte, Rik Van Looy, Eddy Merckx, Alpe d’Huez, en Drie koningen (Merckx, De Vlaeminck en co door Yves Delplace).

Hoe het werkt? Je reserveert online een collectiestuk op museumindeliving.be, je ontvangt een bevesting van je aanvraag en wordt telefonisch gecontacteerd, je haalt het collectiestuk op en geeft het een mooi plekje in huis. Uiteraard wordt nadien gecontroleerd of alles nog in originele staat verkeert.