Deel dit artikel:

Grote namen in Parijs-Nice

Met het openingsweekend achter de rug, is het tijd om met Parijs-Nice een brugje te maken naar het volgende deel van de klassiekers. De Koers naar de Zon brengt mooie namen, en gaat de volgende acht dagen op zoek naar een opvolger voor Maximilian Schachmann.

Starten doet de koers gewoontegetrouw in het Parijse achterland met openingsdagen die op papier voor de sprinters zijn. Helemaal vlak blijft het nooit in de drie eerste etappes, maar er valt wel te overleven voor de snelle mannen die dan ook talrijk op de afspraak zijn.

Sam Bennett gaat op zoek naar zijn eerste zege sinds hij opnieuw renner is van BORA – Hansgrohe. Dylan Groenewegen daarentegen kon al twee keer winnen voor zijn nieuwe ploeg Team BikeExchange – Jayco in de Saudi Tour, en is er de komende week ook bij.

Ook Fabio Jakobsen en Jasper Philipsen zijn erbij, en tal van andere snelle mannen waarmee best rekening mag worden gehouden. Zoals Bryan Coquard, Christophe Laporte, Sonny Colbrelli, Cees Bol, wie weet het Eritrese fenomeen Biniam Girmay en uiteraard, uiteraard Wout van Aert.

Op dag vier is er de jaarlijkse tijdrit. Een heuvelachtig exemplaar over 13,4 kilometer is het dit jaar, met als aankomstplaats Montluçon, de stad waar wereldkampioen Julian Alaphilippe opgroeide. Die is er echter niet bij en kiest voor de Tirreno.

Er wel bij is Wout van Aert, die in de tijdrit stevige concurrentie mag verwachten van zijn ploegmaats Primož Roglič en Rohan Dennis. Maar ook van Zwitserse snelheidsbeulen Kung en Bissegger, en misschien wel van de beloftevolle Ethan Hayter, vorig jaar achtste op het WK tijdrijden.

Op dag vijf worden de heuvels en later de bergen verwelkomd. De voorlaatste dag weegt het zwaarste, met aankomst op de Col de Turini (14,9 km aan 7,3%). De grootste kanshebbers voor een plek op het finale podium mogen we uiteraard vooral in die laatste dagen in de bergen verwachten. Primož Roglič, thuisrijders Pierre Latour en David Gaudu of Nairo Quintana, die al vroeg dit seizoen indruk maakte. Maar ook de Rus Alexander Vlasov, die ongetwijfeld opgelucht ademhaalt erbij te mogen zijn, de gebroeders Adam en Simon Yates, of misschien wel outsiders als Jack Haig of David De La Cruz.

Mooie namen verzameld dus, die de komende acht dagen koersen van het Franse noord naar zuid!

Programma

1             06/03 13u10                     Mantes-la-Ville – Mantes-la-Ville              159,8 km                           

2             07/03 12u25                     Auffargis – Orléans                                        159,2 km                           

3             08/03 11u25                     Vierzon – Dun-le-Palestel                            190,8 km                           

4             09/03 13u05                     Domérat – Montluçon                                  13,4 km (ITT)                   

5             10/03 11u10                     Saint-Just-Saint-Rambert – Saint-Sauveur-de-Montagut  188,8 km                       

6             11/03 10u40                     Courthézon – Aubagne                                 213,6 km                           

7             12/03 10u40                     Nice – Col de Turini                                       155,4 km                           

8             13/03 14u00                     Nice – Nice                                                      115,6 km

wordt

Eerste vernieuwde editie verschijnt op 17 februari!