Deel dit artikel:

Grinta! lanceert ‘ik fiets proper’

Grinta!, het magazine voor de actieve fietser, lanceerde het voorbije weekend via de populaire sociale netwerksite Facebook de actie 'ik fiets proper', een sensibiliseringsactie vanuit en voor de fietscommunity.


Volgens de initiatiefnemers is proper fietsen niet alleen dopingvrij fietsen. “Het is ook hoffelijk fietsen én eropuit trekken op nette fietswegen”, zo klinkt het. Wat wordt er nu precies bedoeld met ‘ik fiets proper’? 1 slogan, 3 boodschappen…

= ik fiets DOPINGVRIJ
Prestatiebevorderende middelen die worden gedefinieerd als ‘doping’ zijn niet aan mij besteed. Ik fiets clean. Meer informatie over doping en het dopingreglement vind je op www.dopinglijn.be.

= ik fiets MILIEUVRIENDELIJK
Bij het fietsen gooi ik géén afval (verpakkingen van sportvoeding, binnenbanden, ?) op de openbare weg. Ik hou alle afval bij en dump het in een prullenmand of hou het bij tot thuis. Ik wil fietsen op nette wegen.

= ik fiets VERKEERSVEILIG
Ik fiets op de openbare weg zoals het hoort, zonder de verkeersregels aan mijn laars te lappen of andere weggebruikers in gevaar te brengen. Ik ben geen ‘wielerterrorist’ maar fiets hoffelijk en verkeersveilig.

Grinta! wil met deze actie een lans breken voor een mooiere fietswereld. Wie de boodschap genegen is, kan de actie steunen door lid te worden van de groep op Facebook.