Deel dit artikel:

Grinta! heeft nieuwe hoofdredacteur

Grinta!, het magazine voor de actieve fietser, heeft een nieuwe hoofdredacteur. Frederik Backelandt neemt het takenpakket van Kurt Titeca over.


Frederik Backelandt. (foto grinta!)
Kurt Titeca (39) had sinds mei 2007 de redactionele leiding over het fietsmagazine. “Het was tijd om andere prioriteiten te leggen”, aldus Titeca, die weliswaar actief blijft als redacteur.

“Hoewel ik het hoofdredacteurschap overdraag, blijf ik dus betrokken bij het magazine. Een definitief afscheid aan Grinta! is dit voor mij dus niet. Ik wens mijn opvolger veel frisse ideeën en mobiliserend vermogen om het Grinta!-peloton verder op sleeptouw te nemen. Verder dank ik elke trouwe lezer die de voorbije twee jaar mijn editoriaal las.”

Frederik Backelandt (26) neemt nu de hoofdredactie op zich. “Een uitdaging die ik graag aanga. Temeer omdat Grinta! een boeiend project is om je tanden in te zetten. Met een enthousiast team van medewerkers achter je, is dit een dankbare job.”

Backelandt, historicus van opleiding, kent het klappen van de zweep. Hij is freelance wielerjournalist, heeft enkele boekpublicaties op zijn naam staan en was 3 jaar lang sportredacteur voor Het Nieuwsblad. Sinds januari 2008 is hij eindredacteur bij Grinta!.

Uitgever Wim Wullaert over de hoofdredactiewissel en de toekomst van Grinta!: “Sinds enige tijd had Kurt Titeca laten weten niet langer Grinta! te kunnen leiden. Na een zorgvuldige selectie kwamen we uit bij Frederik Backelandt, die reeds de eindredactie waarnam. Hij zal voortaan beide taken combineren. We zijn er van overtuigd dat hiermee deze job in goede handen is.”