Deel dit artikel:

Greg Van Avermaet verkent de Grinta! Challenge

Op zaterdag 3 mei wordt het prachtige 'Pays Des Collines' het decor van de Grinta! Challenge - La Tournay. Het nieuwe fietsmagazine Grinta! verbindt met fierheid zijn naam aan de tourtochtklassieker La Tournaisienne. Silence-Lotto prof Greg Van Avermaet heeft alvast het parcours (145km) verkend en goedgekeurd.


Greg Van Avermaet verkent de Grinta! Challenge – La Tournay.
“Dit is een wondermooi parcours in een onbekende maar prachtige streek. Het ‘Pays Des Collines’ biedt enkele stevige hellingen met, eens op de top aangekomen, schitterende vergezichten. Het is een heel rustige streek, waar menig wielertoerist een ware ontdekkingstocht zal ondernemen”, aldus Greg Van Avermaet.

De Grinta! Challenge – La Tournay biedt drie cyclo-afstanden (75-115-145 km) en twee mountainbiketochten (30 en 60km). De tochten beginnen aan de Tournai-Expo in Doornik en lopen 100% door het Pays des Collines.

Wie voor de langste afstand kiest, krijgt 17 hellingen te overwinnen, waaronder Le Rossignol (Hameau des Papins), Le Bourliquet, Côte de la Croisette, La Potterée, La Houppe en de Mont Saint-Aubert.

“Ik kende de streek via diverse wedstrijden die hier passeren, o.a. de Franco-Belge en de Tour de Wallonie. Op trainingstochten kom ik evenwel nooit afgezakt naar het Pays des Collines”, aldus Van Avermaet.

“Nu ik de heuvels eens op een rustige manier heb kunnen verkennen, heb ik alvast de smaak te pakken en zal ik af en toe een ommetje in mijn trainingsparcours inbouwen. Hellingen zoals La Houppe, Le Rossignol en Le Bourliquet zijn ideale hellingen om eens goed uit te halen op training.”

Alle details over zijn verkenning van het parcours lees je in het maartnummer van Grinta!

Meer info: www.lottocyclingtour.be