Deel dit artikel:

Gratis biken in Tignes

De komende zomer zijn alle liften gratis in Tignes. Zo kan u het 100km lange mountainbikeparcours verkennen. Dit jaar is het parcours uitgebreider dan ooit. Op 27 juni wordt het bike park geopend.


Palafour en Grande Motte sector (foto Tignes)
Geïnteresseerden kunnen een liftpas afhalen om op een van de achttien pistes te rijden. Tignes biedt afdalingen met de moeilijkste pistes, recreatieve tochten, twee crosscountrypistes en een bikeland om leren te mountainbiken.

Tignes opent komende zomer twee extra afdalingspistes (groen en blauw) en meer schansen. Ook het servicegedeelte waar u uw mountainbike gratis kan wassen en laten controleren wordt uitgebreid. in het totaal zijn er acht afdalingspistes (groen tot zwart), twee crosscountrypistes, acht enduropistes en een bikeland.

Drie extra bike patrols zullen de pistes doorkruisen. Zij moeten onder andere de gasten verwelkomen, adviseren en begeleiden. Ze raden een mountainbike en een goede veiligheidsuitrusting en helm aan. Bezoekers zonder veiligheidsuitrusting of mountainbike kunnen deze huren in het station.