Deel dit artikel:

Granfondoteam.be maakt cyclosportieven bereikbaar

Granfondoteam.be wil granfondo's en cyclosportieve wedstrijden bereikbaar maken voor fietsers van alle niveaus, in een ontspannen en gemoedelijke sfeer. Gezonde ambitie mag en is er zeker aanwezig, maar plezier staat voorop.

Granfondoteam.be is een project van enkele Vlaamse fietsvrienden. Aangezien ze jaar na jaar samen op reis gingen naar buitenlandse granfondo’s, besloten ze om hun schouders te zetten onder een gemeenschappelijk project, waarbij ook anderen kunnen genieten van hun inspanningen. Op die manier wil Granfondoteam.be fietsers de kans geven om te proeven van de sfeer tijdens en rondom een cyclosportieve wedstrijd.

Granfondoteam.be telt leden van alle niveaus. Sommigen strijden mee in de voorhoede van de granfondo’s, maar de meesten rijden gewoon voor het plezier, leveren vooral strijd tegen zichzelf en willen boven alles een leuke fietsdag beleven. Een persoonlijke besttijd of een gouden brevet is mooi meegenomen, maar ook niet meer dan dat. Een leuke fietsreis in een vriendschappelijke sfeer primeert.

UITSTAPPEN

Granfondoteam.be is een team met een missie. Alles draait om de liefde voor granfondo’s. Het team ook anderen laten kennismaken met de wondere wereld van de buitenlandse cyclo’s. Daarom organiseert de ploeg in de loop van 2014 verschillende uitstappen naar buitenlandse granfondo’s zoals Granfondo Saint-Tropez, Les Trois Ballons, de Dolomietenmarathon, La Marmotte, de meerdaagse Bike Transalp, La Ronde Picarde,…. De uitstappen naar deze bekende cyclo’s zijn reeds volzet, maar er zijn onder andere nog plaatsen vrij voor een nieuwe organisatie, ‘La Look’ op 18 mei 2014 in Nevers (Frankrijk). Via deze granfondo kun je je plaatsen voor het WK van de UCI World Cycling Tour (UWCT).

Wie zelf eens wil kennismaken met een buitenlandse cyclo, of wie gewoon zin heeft in een fietstrip in aangenaam gezelschap, kan zich inschrijven voor deze uitstap. Granfondoteam.be regelt de inschrijving, het verblijf en probeert in de mate van het mogelijke ook transport en bevoorradingen tijdens de wedstrijd aan te bieden. De deelnemers krijgen er gratis het gezelschap bij van een groep vrienden die van iedere uitstap een ontspannen, gezellige trip proberen te maken.
Fietsers van ieder niveau kunnen zich inschrijven, ook mensen die nog nooit een granfondo gereden hebben, zijn van harte welkom.
Bijkomend krijgen de deelnemers aan buitenlandse uitstappen ook de mogelijkheid om de knappe fietsuitrusting van Granfondoteam.be aan te kopen.

Een andere UWCT-kwalificatiewedstrijd is de Gran Fondo Eddy Merckx. Ook hier zal granfondoteam.be aanwezig zijn en extra ondersteuning bieden aan zijn deelnemers in de vorm van extra bevoorrading en een gezellig meeting point aan de finish. Ook hier zullen een beperkt aantal plaatsen open gesteld worden voor nieuwe mensen die graag willen proeven van ons initiatief.