Deel dit artikel:

Go retro met Boonen & co

In welke profuitrusting rij jij komend seizoen rond? Quick Step kiest dit jaar voor een retromodel. Bekijk ook de gloednieuwe tenue's van onder andere Astana en Team Sky in de fotospecial!


Quick Step kiest de retrokaart in 2010. (foto sigried eggers)


De wielertrui van Quick Step lijkt verdacht veel op de retrotrui die ontworpen was voor de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar. Ze mochten toen van de UCI niet (eenmalig) gebruikt worden en werden toen enkel aangedaan voor de wedstrijd om op het podium het wedstrijdblad te signeren.

De trui is iets donkerder blauw dan vroeger. De sponsor wordt op z’n Molteni’s vermeld op een rood omlijnde witte band in het midden van de trui. De gitzwarte broek maakt de retrolook compleet. 

De truitjes van Astana zijn weinig veranderd in het nieuwe jaar. Alberto Contador zal rondrijden in een trui met iets meer wit in verwerkt en enkele rode kleuraccenten, vanwege de nieuwe fietssponsor Specialized.

Team Sky bleef eerst erg mysterieus over zijn nieuwe tenue. Het werd een uitrusting in zwart, lichtblauw en wit met met een opvallende nieuwigheid: de naam van de renner op de zijkant.

De kledij van AG2R La Mondiale wordt dit jaar geproduceerd door het Belgische Vermarc. Net als vorig jaar zal de Franse ploeg te zien zijn in het witte shirt met blauwe en bruine blokken. Ook de oranje uitrusting van Euskaltel-Euskadi bleef nagenoeg gelijk aan die van vorig jaar.