Deel dit artikel:

Gilberto Simoni test parcours WK mountainbike

Tweevoudig Girowinnaar Gilberto Simoni heeft onlangs het parcours van het Wereldkampioenschap mountainbike getest. Dat WK vindt plaats van 15 tot 22 juni in het Italiaanse Val di Sole, in Simoni's thuisgebied Trentino.


Gilberto Simoni (foto belga)
“Een aardig, technisch parcours met verschillende moeilijke secties, ideaal om een selectie te maken. Dit is zeker een WK-parcours dat de capaciteiten van de rijders zal testen. Agressie zal onontbeerlijk zijn”, zei Gilberto Simoni onmiddellijk na het proberen van het parcours.

Simoni werd vergezeld door de Italiaanse mountainbiker Silvano Janes en samen reden ze twee ronden over het parcours. De eerste om voeling te krijgen met het parcours en de tweede op snelheid.

Na het testen van het parcours had Simoni het over zijn eventuele deelname aan het volgende Wereldkampioenschap mountainbike. “Op dit ogenblik concentreer ik mij op de Giro del Tentino. Deelnemen aan het WK in de regio van Trentino, mijn streek, is een droom, maar ik wil er zeker van zijn dat het een mooie droom zal zijn.”

“Ik wil niet deelnemen in Val di Sole om gewoon een startnummer op mijn trui te dragen. In tegendeel, ik wil een actieve rol spelen in de race en ik wil dat hij eindigt zoals in mijn droom.”

Gerelateerde artikels