Deel dit artikel:

Gilbert verkent WK-parcours op rollen

Philippe Gilbert is de topfavoriet voor het WK wielrennen. Het parcours in Australië kent alvast geen geheimen meer voor Phil, want eind april verkende hij de omloop al een eerste keer ... op de rollen.


Gilbert verkent het WK-parcours op de rollen. (foto tacx)
Gilbert vertrok meteen na de Ronde van Spanje naar Australië, om daar te acclimatiseren en te trainen. De topper van Omega Pharma-Lotto blonk uit in de Vuelta met twee etappezeges heuvelop, zijn grote specialiteit. Een dergelijke aankomst mag hij ook op het WK-verwachten, dat weet Gilbert al door zijn gedetailleerde trainingen op de Fortius Multiplayer-trainer van Tacx.

“Er is een klimmetje op een zestal kilometer van het einde en de aankomst is ook licht hellend”, aldus Gilbert in Het Nieuwsblad. “Het is dus iets als de Keutenberg of de Saint-Nicolas. Daar hou ik wel van.”

Dat Gilbert niets aan het toeval overlaat, bleek maanden geleden al. Tussen de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik door, toen het WK nog heel ver weg was, startte hij al met zijn voorbereiding.Ook bondscoach Carlo Bomans (rechtsonder) keek geïnteresseerd toe. (foto tacx)
De Belgische kopman deed dat bij fietswinkel Dexters Sport in het Limburgse Opglabbeek. Onder het toeziend oog van de Belgische bondscoach Carlo Bomans reed Gilbert er de Australische WK-omloop op een Fortius Multiplayer-trainer van Tacx.

Het traject werd weergegeven via Google Earth. Gecombineerd met beelden die Bomans ter plaatse had gemaakt in Australië, leverde dat een levensechte simulatie op.

De mogelijkheid om via Google Earth overal ter wereld te fietsen, is een unieke functie van de Tacx Trainer Software. Deze wordt onder meer geleverd bij alle Virtual Reality-trainers van Tacx: Fortius Multiplayer, Fortius en i-Magic.

Gerelateerde artikels