Deel dit artikel:

Gilbert stopt op Cauberg

Philippe Gilbert zal op 15 oktober 2022 zijn fiets aan de haak hangen. Die zaterdag maakt de renner van Lotto-Soudal nog een laatste fietstocht op en rond het WK-parcours van 2012, samen met de fans en enkele (ex-) ploegmaats.

Phil & Fans & Friends

Het afscheidsevent start ’s ochtends met een fietstocht voor het grote publiek georganiseerd op en rond het WK-parcours van 2012. Tijdens Phil & Fans kunnen fietsende supporters samen met Phil de Cauberg te bedwingen. Rond de middag is er de voorstelling van het officieel huldeboek, met mogelijkheid tot signeren. In de namiddag volgt het hoogtepunt: om 15u wordt het startschot gegeven van het afscheidscriterium Phil & Friends met ploegmaats van nu en weleer. Onder andere Thor Hushovd en Alessandro Ballan zullen aan de start staan. Na de finish zal Gilbert symbolisch zijn fiets aan de haak hangen.

Wie erbij wil zijn voor de fietstocht, kan zich registreren op www.philslastride.com. Het afscheidscriterium in de namiddag is vrij toegankelijk voor het grote publiek.

Gilbert en de Cauberg

De locatie van het afscheid van Gilbert is natuurlijk geen toeval. Op de Cauberg won hij viermaal de Amstel Gold Race én plaatste hij het orgelpunt van zijn carrière: winst op het WK wielrennen in 2012. In zijn rijkgevulde carrière van 20 jaar behaalde Phil in totaal 80 profzeges, waaronder 4 monumenten (Parijs-Roubaix, Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik, 2x Ronde van Lombardije), het WK op de weg, etappes in de 3 grote rondes, Parijs-Tours, Clásica San Sebastián, Waalse Pijl, Brabantse Pijl en viermaal de Amstel.