Deel dit artikel:

Gilbert had vertrouwen in Classified: “Pas getest op Velofollies”

Philippe Gilbert had het bestaan als profrenner nog maar net achtergelaten of hij kondigde zichzelf al aan als investeerder voor Classified. Waarom hij heil ziet in het schakelsysteem in de naaf, legde hij aan ons uit tijdens Velofollies.

Philippe Gilbert kwam pas recent in contact met het ingenieuze systeem van de Classified Powershift-achternaaf: “Ik heb via mijn manager contact gekregen. Ik heb eerst geluisterd naar hoe het systeem in elkaar zit en naar de techniek. Het is al heel bekend in Vlaanderen en Nederland maar in Wallonië of Frankrijk helemaal niet. Bij mij was dat hetzelfde: ik wist niet wat het systeem juist was. Dan heb ik het op de computer aan het werk gezien en heb ik gezegd: ja, er is wel plaats voor zoiets op de markt. Ik geloofde er meteen in. Dan ben ik naar hen geweest.”

Uiteraard was er de connectie met ex-ploegmaat Tom Boonen, die mee partner is bij Classified. “Tom had een berichtje gestuurd. Ja, dat helpt wel als je Tom Boonen in de ploeg hebt.”

Maar de lovende woorden van renners die in het geheim al het Classified-systeem hadden uitgeprobeerd lijk de doorslag te hebben gegeven. “Ik heb inderdaad ook met profrenners gesproken die het systeem al in het geheim hadden geprobeerd. Ik had alleen contact via mail of telefoon maar had het nog nooit zelf geprobeerd en ik wist dat er al renners mee hadden gereden.”

En wanneer hij voor het eerst met de Powershift-naaf heeft gereden? “Ik heb het nu pas op Velofollies getest tijdens een Youtube-opname. Het is indrukwekkend om onder kracht te schakelen. Ik ga het Classified-systeem op één of twee fietsen monteren, maar het merk van de nieuwe fiets laat ik binnenkort weten.”

Bekijk hier de aankondiging van Classified en Philippe Gilbert.

We spraken Gilbert tijdens Velofollies.