Deel dit artikel:

GETEST: Fore Four CRD carbon wielen

Bijlange niet iedereen wil meer dan 2.000 euro ophoesten voor een setje carbon aerowielen met een mooie merksticker op. Daar speelt het nieuwe Nederlandse merk Fore op in met wielsets aan een meer gematigde prijs, maar mét kwalitatieve en moderne onderdelen.

Net als onze testfiets, de Isaac Meson Disc, komt Fore uit de Tehava-stal. De distributeur kent het klappen van de zweep en put dan ook uit een gedegen achtergrond om met een nieuw merk op de proppen te komen. Wij zijn in elk geval al gerustgesteld wanneer we zien dat de carbon velgen zijn gespaakt met Sapim CX Ray en DT Swiss Prolock-nippels rond meer dan betrouwbare DT Swiss 350-naven. Niet alleen zijn dat merken waarop je kan bouwen, maar je vindt ook vlot vervangonderdelen.

Het gewicht blijft krap onder de 1500 gram en de velgen hebben een gulle binnenbreedte van 20 millimeter. Dat betekent dat de moderne, bredere racebanden een mooie, bolle vorm aannemen, wat het stuurgedrag alleen maar ten goede komt. Bovendien kan je ze vlot tubeless zetten. Met het jongste aanbod tubelessbandjes is dat alleen maar een voordeel.

Het valt op dat ze de rijstijl van de snelle aerofiets complementeren. Dankzij de goede stijfheid en het lage gewicht zet de fiets snel aan, terwijl je voelt dat de wielen niet kreunen onder de krachten van een heen en weer slingerende fiets die accelereert. Een van onze testers roemde de Fore Four CRD met name omwille van het strakke stuurgedrag in de lange, bochtige afdalingen in de Vogezen, terwijl hij met plezier naar boven fladderde dankzij datzelfde strakke karakter.

Null

Er zijn ook lagere en hogere versies van de Fore, maar deze Four lijkt voor ons de gulden middenweg, aangezien de 38 millimeter hoge velg er enerzijds stijlvol uitziet en anderzijds niet te onderhevig is aan een stevige zijwind. Ook voor de fans van velgremmen zitten er passende wielen in het gamma. De drie jaar garantie en de crash replacement zijn mooi meegenomen.

CONCLUSIE

Het uiterlijk is sober, terwijl de halfhoge carbon velgen toch extra cachet geven aan je fiets. De Fore Four CRD biedt meer dan alleen maar het showelement, want hij laat zich strak hanteren, het gewicht is mooi laag en de gebruikte onderdelen zijn van uitstekende kwaliteit. De tubelesscompatibiliteit is het laatste pluspunt dat ons helemaal over de streep trekt.

wordt

Eerste vernieuwde editie verschijnt op 17 februari!