Deel dit artikel:

Geslaagde eerste partnership Golazo en WTC Amerika Vzw op Fietsdodentocht

Zondag heeft in Bornem voor de 29ste keer de Fietsdodentocht plaats gevonden. Voor het eerst was het een duo-organisatie tussen Golazo Sports en WTC Amerika Vzw, om de toekomst van het evenement te verzekeren.

Die eerste partnership mag meteen als een succes omschreven worden met maar liefst 6.500 deelnemers, ongeveer een duizendtal meer dan vorig jaar. Maar liefst 40 mensen van WTC Amerika Vzw hielpen mee om alles in goede banen te leiden. Ongeveer 1000 fietsers kozen voor de familietocht van 35 km en nog eens 5.500 voor de afstand van 100 km. Tussen half 9 en kwart na 9 vertrokken 2.000 à 2.500 wielertoeristen tegelijkertijd, wat voor een leuke drukte zorgde op het parcours. Het weer was schitterend en dus kregen we ideale omstandigheden.

Eén deelnemer kreeg het nodige bekijks omdat hij de 100 km aflegde op een éénwieler. De oudste fietser op de 100 km was 87 jaar. Hij stond al voor de 20ste keer aan de start in de Fietsdodentocht en beleefde dus een jubileum. De officiële sluiting van de finish was voorzien rond 18u. Na de inspanning was het nog leuk en gezellig nakaarten met een pint of frisdrank.