Deel dit artikel:

Geen bal te zien op het BK marathon?

Beweer niet dat er geen bal te zien was op het BK MTB marathon in Beringen afgelopen weekend. Nico Berckmans pakte er de titel bij de masters, maar prikkeldraad zorgde wel voor een opmerkelijke finishfoto.


Chico probeert de ‘meubelen nog te redden’. (foto gert van horebeek – mountainbike.be)
Nicolas Vermeulen mag het BK marathon dan wel op zijn naam geschreven hebben, de meeste aandacht ging achteraf naar Nico Berckmans. Chico reed niet alleen een ijzersterke wedstrijd, die hem een 3de plaats in totaal en de Belgische titel bij de masters opleverde, hij zorgde ook voor een nogal ‘lullige’ finishfoto.

De veteraan uit Balen maakte in de slotfase kennis met prikkeldraad naast het parcours en scheurde daarbij de voorkant van zijn broek. Berckmans probeerde bij de aankomst nog wel zijn edele delen te bedekken, maar het werd toch een compromitterende finishfoto.

Reden genoeg voor het VRT-programma Man bijt hond om de kersverse Belgische kampioen bij de masters eens te gaan opzoeken. Chico, zijn vriendin Leen en mecanicien Rudi mochten tekst en uitleg geven voor de camera. De reportage is dinsdag- of woensdagavond te zien op één.