Deel dit artikel:

Garmin lanceert Edge 800

Garmin heeft op Eurobike de nieuwe Edge 800 aangekondigd. De trainingspartner en GPS-navigator voor wielrenners en mountainbikers combineert de belangrijkste aspecten uit de Edge 500 en de Edge 705 en voegt hier een intuïtief aanraakscherm aan toe.“Het maakt niet uit of u op de weg, in de bergen of door de stad fietst; via het touchscreen van de Garmin Edge 800 heeft u de belangrijkste informatie over uw fietstocht direct bij de hand,” aldus Remco Flikweert, commercieel manager van Garmin Nederland.

“De Edge 800 heeft een eenvoudig montagesysteem, verbeterde kaartweergave en route-planning, en hoeft niet gekalibreerd te worden. Deze GPS-fietscomputer is voor iedereen een uitkomst. ”

De Edge 800 is ontworpen op basis van zijn voorgangers en heeft dezelfde slanke, lichtgewicht behuizing als de Edge 500. Voor dit nieuwe toestel is echter gekozen voor een 2,6 inch kleuren aanraakscherm met diverse opties voor kaartweergave.

Een hooggevoelige GPS-ontvanger zorgt voor registratie van snelheid, afstand, tijd, GPS positie, hoogteprofiel, calorieverbruik, stijging en daling bij. Daarnaast kan de temperatuur worden afgelezen, worden tijdzones automatisch aangepast en werkt het toestel zo’n 15 uur voordat het opgeladen dient te worden.

Deze nieuwe GPS-fietscomputer kan bovendien via ANT+ technologie synchroniseren met Garmin hartslagmonitoren en snelheid/cadanssensoren, en compatibele krachtmeters van derden. Door middel van een ingebouwde luchtdruk hoogtemeter geeft de Edge 800 extra accurate stijging en daling gegevens weer. Het toestel kan door de eenvoudige bevestiging snel gewisseld worden tussen fietsen.

De Garmin Edge 800 wordt half oktober op de markt verwacht.