Deel dit artikel:

Froome fietste onder het Kanaal (+ VIDEO)

Chris Froome won de Tour vorig jaar maar om de Tourstart in Engeland te vieren, wou hij iets speciaals doen: onder het Kanaal fietsen. Bekijk het filmpje hier!

Froome is met zijn stunt meteen de eerste persoon die van het Verenigd Koninkrijk naar Frankrijk fietste onder de zee door. Hij startte in de Eurotunnel Terminal in Folkestone en kwam er in Calais weer uit. Hij deed dat aan een trainingstempo, maar haalde toch snelheden tot 65 km/u en eindigde in ongeveer 55 minuten. De Eurotunnel viert zijn twintigste verjaardag en ondanks de enorm hoge veiligheidsvoorschriften, deden ze met veel plezier mee aan deze fietsuitdaging.

“Fietsen onder de zee was een ongelooflijke ervaring”, zei Froome. “De mogelijkheden om de eerste persoon ooit te worden om dit soort dingen te verwezenlijken, zijn extreem zeldzaam tegenwoordig, zeker als profrenner. Om de eerste mens ooit te worden die door de Eurotunnel fietste, staat hoog op mijn lijstje van meest iconische ritten die ik al heb gedaan – dit moet een van de weinige overgebleven ‘allereerste’ ritten geweest zijn!”