Deel dit artikel:

Fred Wright: Brits kampioen op rittenjacht

Een ritzege in de Ronde van Frankrijk is voor veel renners de heilige graal. Iemand die de komende dagen nadrukkelijk op zoek gaat naar etappewinst, is Brits kampioen Fred Wright. In de Toureditie van Poggio portretteren we deze ambitieuze alleskunner.

Als jongste renner van het peloton maakte Fred Wright twee jaar geleden zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. Tot de verbeelding sprekende resultaten bleven uit, maar de toen 21-jarige knaap haalde wel de Champs-Élysées. Meer nog: terwijl heel wat andere jonge renners in de derde week op hun tandvlees zaten, kwam hij net dan aan de oppervlakte. Dat belooft alvast voor de toekomst. In de zestiende etappe was hij mee met de beslissende vlucht en zo kon hij zijn kopman Sonny Colbrelli waardevolle diensten bewijzen. Nog in de slotweek plaatste hij zich in de tijdrit over goed 30 kilometer met een vijftiende plek tussen de klassementsmannen. Na meer dan 3400 kilometer was het vat zeker nog niet af.

Vorig jaar trok Wright die positieve lijn door en ontpopte hij zich in de Tour tot een man die alles kan. Hij verzamelde ereplaatsen in alle soorten etappes: negende in een bergrit, tweede in een heuvelrit, achtste in de laatste tijdrit (voor specialisten als Stefan Küng en Mikkel Bjerg) en in de massaspurt op de Champs-Élysées snelde hij naar een tiende plaats. Een ‘Wout van Aert light’, als het ware …

Dit jaar rijdt Wright de Tour in de Britse kampioenentrui. Met de ambitie om eindelijk die felbegeerde etappezege te pakken. Ploegmaat Matej Mohoric droomt met hem mee: “Het is een kwestie van tijd en geluk vooraleer hij zijn eerste vette vis binnenhaalt. Hij is nu al zo vaak zo dichtbij geweest. Het is frustrerend voor hem, want hij heeft een winnaarsmentaliteit. Fred is een supersterke kerel en heeft een goede sprint. Die grote overwinning loert echt om de hoek.”

Lees het volledige artikel in de nieuwe editie van Poggio, nu verkrijgbaar in de winkel, HIER online te bestellen of HIER online te lezen via Blendle. Abonneer je HIER en geniet van onze aantrekkelijke abonnementsformules!