Deel dit artikel:

Film en shirts van Rapha voor goede doel

Kledingmerk Rapha maakt een film over Davis Phinney en Connie Carpenter-Phinney, en brengt bijpassende shirts op de markt. Een deel van de opbrengst gaat naar de Davis Phinney Foundation, die geld inzamelt voor de strijd tegen Parkinson.

Rapha en Ben Ingham maakten een film over twee inspirerende, Amerikaanse renners, Davis Phinney en Connie Carpenter-Phinney, de ouders van Taylor Phinney. De carrières van deze twee coureurs met durf bracht hen van het domineren van nationale wedstrijden tot internationaal en olympisch succes. In de film ‘Davis and Connie’ zie je interviews met beiden bij hen thuis in Boulder, Colorado, samen met getuigenissen van leeftijdsgenoten zoals Andy Hampsten, Douglas Emerson en Michael Aisner, promoter van de Coors Classic – een koers die Phinney in ’88 won.

Je ziet ook hoe ze het brachten tot de Olympische Spelen in Los Angeles 1984, en hoe Davis later met de ziekte van Parkinson leert leven. Hij kreeg in 1999 de gevreesde diagnose en het koppel richtte in 2004 de Davis Phinney Foundation op, een organisatie die families die moeten leven met de ziekte informeert en steunt, en al miljoenen dollars heeft ingezameld voor onderzoek naar behandelingen.

Rapha maakte twee ‘special edition’ shirts die Davis en Connie eren, maar het Britse merk doneert ook tien procent van de opbrengst van de verkoop aan de Foundation. Zowel het bordeaux mannenshirt als het blauwe vrouwenmodel zijn gemaakt uit Sportwool, hebben een klassieke look en tonen het motto van de stichting ‘Every victory counts’. Voor maar 25 euro extra kun je nog een Merino of Merino Mesh Base Layer bijkopen.