Deel dit artikel:

Filippo Pozzato steunt goed doel

Filippo Pozzato stal op het WK in Geelong niet bepaald de harten der wielerliefhebbers door zijn koersgedrag, maar nu zijn thuisregio in de problemen zit, laat hij zien het hart op de juiste plek te hebben.


Pozzato met zijn Pouch. (foto belga)
Niet alleen in ons land zorgden overvloedige regenbuien voor overstromingen. Ook in het noordoosten van Italië, in de regio van Venetië, nestelde het water zich op plaatsen waar dat niet gewenst was.

Filippo ‘Pippo’ Pozzato werd er somber van. “Hoewel ik in tegenwoordig in Monaco woon, doet het mij pijn om te zien dat de wegen waarop ik vroeger begon met fietsen nu door water verzwolgen zijn. Ik wil iets doen voor de mensen die alles kwijt zijn geraakt”. De Italiaanse ster van Team Katusha doneerde daarom 10.000 euro als noodhulp. Daarnaast zocht hij samenwerking met koffers- en tassenspecialist SciCon om nog meer geld in te zamelen. Het resultaat is de Pippo Pozzato Pouch, een klein (30×40 cm) elastisch opbergzakje dat je kunt gebruiken om schoenen of een helm in op te bergen of als reistasje voor wasgoed.

De Pouch is te koop via de website www.sciconbags.com en kost 10 euro. Wil je een door Pozzato gesigneerd exemplaar dan kan dat ook, voor een prijs van 20 euro. De opbrengsten gaan naar de slachtoffers van de overstromingen.

Gerelateerde artikels