Deel dit artikel:

Fietsverzekeringen boomen

In de fietsenbranche is er van crisis geen sprake. Steeds meer wielerliefhebbers sluiten een verzekering af voor hun stalen ros, zo blijkt uit cijfers van fietsverzekeraar Callant.

Peter Callant ontdekte in 2007 de nichemarkt van de fietsverzekeringen in België. Het was VRT-journalist Karl Vannieuwkerke die terloops op een koers vroeg of hij ergens zijn nieuwe fiets omnium kon laten verzekeren.

In België kon dit nog niet en dus ging Callant als exclusieve partner voor de Belgische markt in zee met de Nederlandse verzekeringsmaatschappij Unigarant. Bij onze noorderburen stonde ze op dat gebied al veel verder met 60.000 polissen per jaar.

Callant begon in 2007 met een 200-tal polissen. Een jaar later werden er dat al 1.200. Begin dit jaar is er een echte boom gekomen met na drie maanden al bijna 600 polissen.

Een fietsomnium beperkt zich niet alleen tot racefietsen alleen. Ook elektrische fietsen, tandems, MTB en ligfietsen komen in aanmerkingen tot maximum 8.000 euro. Gezien het een polis op maat van de recreant is, wordt deelname aan wedstrijden niet verzekerd, uitgezonderd duatlon- en triatlonwedstrijden.

Na aankoop van een fiets, kan deze onmiddellijk verzekerd worden. Er is keuze uit twee formules (enkel diefstal of diefstal & beschadiging) en twee looptijden (één of drie jaar).

Bij Callant kost een verzekering tegen diefstal van een fiets van 4.000 euro voor één jaar 93 euro. Een fiets van 8.000 euro drie jaar verzekeren tegen diefstal en beschadiging kost jaarlijks 164 euro.

Meer info op www.fietsomnium.be