Deel dit artikel:

Fietsroute ‘The Legacy’ in spoor van Groote Oorlog

Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van de 'Groote Oorlog' ontwikkelt Westtoer in samenwerking met betrokken gemeenten een tiental toeristische fietsroutes in de Westhoek. The Legacy opent de reeks.

Het 37 kilometer lange traject van ‘The Legacy’ laat de bezoeker kennismaken met het monumentale erfgoed van de Slag van Passendale. De route start aan het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke en doet verder een twintigtal sites aan, waaronder Polygoonbos, het Canadees Gedenkteken Crest Farm en Tyne Cot Cemetery om opnieuw in Zonnebeke te eindigen.

Westtoer wil, samen met de betrokken Westhoekgemeenten, in de loop van de volgende drie jaar, het bestaande aanbod van WOI-fietsroutes vernieuwen en uitbreiden. De fietsroutes moeten een goede mix bieden tussen landschapsbeleving, bezoek aan WOI-sites en recreatief fietsen. De belangrijkste centra in de Westhoek vormen de startplaatsen van de routes, die gemiddeld 40 à 45 kilometer lang zijn.

De routes liggen niet volledig op het fietsnetwerk en worden daarom in één richting bewegwijzerd met de bekende zeshoekige metalen borden, in bruine kleur en met een poppy. Een viertalige begeleidende brochure omvat aan de ene zijde een gedetailleerde fietskaart en op de ommezijde praktische informatie en een beschrijving van de bezienswaardigheden onderweg. De routes worden verkocht aan 2 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij Memorial Museum Passchendaele 1917, Westtoer en Tolhuis en op de respectievelijke sites.

The Legacy is deze zomer geopend, eind oktober opent de route ‘Cogge-Geeraert’ in Veurne.