Deel dit artikel:

Fietsknooppunten volledig digitaal

Het fietsknooppuntennetwerk in Vlaanderen is nu volledig digitaal beschikbaar. Toerisme Vlaanderen en de vijf provinciale toeristische organisaties hebben een akkoord gesloten over de gebruiksvoorwaarden van het netwerk.

Een tiental organisaties – waaronder populaire routeplanners als Fietsnet en RouteYou – stemden hier al mee in. De fietser kan via pc of smartphone op deze sites snel en makkelijk de meest actuele versie van de fietsnetwerken raadplegen en talloze trajecten-op-maat uitstippelen. Wie mobiel internet heeft, kan onderweg zijn fietstocht zelfs aanpassen.

De digitale revolutie zorgt ook in de wereld van toerisme en recreatie voor onbegrensde mogelijkheden. Toerisme Provincie Antwerpen is ervan overtuigd dat door het vrijgeven van de trajecten kwaliteitsvolle digitale toepassingen op de markt komen.

“Voor de provincie Antwerpen betekent dit concreet dat alle 2.900 kilometer trajecten en 782 knooppunten van het fietsroutenetwerk voortaan digitaal te raadplegen zijn”, zegt Inga Verhaert, gedeputeerde voor toerisme in Gazet van Antwerpen.

“Toerisme Provincie Antwerpen startte precies een jaar geleden met het project ‘Routedokter’, het succesvolle systeem dat problemen langs de fiets- en wandelnetwerken binnen 72 uur oplost. We gaan nu bekijken of de meldingen van onze Routedokter ook via Fietsnet kunnen verlopen. Meer en tevreden fietsers: dat is het uiteindelijke doel en dit akkoord past daar perfect in.”