Deel dit artikel:

Fietsers profiteren maximaal van Autovrije Zondag

In 32 steden en gemeenten waren de fietsers en de wandelaars zondag voor één dag de baas. De Autoloze Zondag vormde het sluitstuk van de Aardig-Op-Weg-Week.

Onder meer Brussel, Antwerpen, Mechelen en Brugge namen deel aan autoloze zondag. Gent deed voor de eerste maal mee. In Brussel kregen fietsers en wandelaars tussen 9 en 19 uur vrij spel over een oppervlakte van 162 vierkante km.
 
In de hoofdstad vonden heel wat activiteiten plaats die te maken hebben met mobiliteit en duurzame ontwikkeling. Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille (Groen!) is gewonnen voor verschillende autoloze dagen per jaar in Brussel. Daarover liggen op zijn kabinet verschillende mogelijkheden ter studie. 

Volgens De Lille is er inzake verplaatsingen met de fiets nog een enorm potentieel, ondanks het feit dat het aantal verplaatsingen met de tweewieler al gestegen is. Terwijl tien jaar geleden 1,2 procent van de verplaatsingen in Brussel met de fiets gebeurde, is dat tegenwoordig tussen 3 en 4 procent.