Deel dit artikel:

Fietsers opnieuw baas op Circuit Zolder

Dit weekend maken de racebolides weer plaats voor de fiets op Circuit Zolder. 250 teams van maximaal acht renners zullen in een etmaal zoveel mogelijk rondjes proberen rijden op de Eneco 24 Hours Cycling.


Vorig jaar haalde het winnende Team Bollini Cycling een gemiddelde snelheid van 41 km/u. (foto eneco 24 hours cycling)
De Eneco 24 Hours Cycling is een ploegenwedstrijd voor de recreant. Iedereen is dus welkom: man of vrouw, amateur of getrainde fietser. Ook andersvaliden (handbikers, tandems, …) werpen zich mee in deze vriendschappelijke strijd.

Zondag om 16u zullen we weten welk team het meest rondjes heeft afgelegd. De winnende formatie zal in ieder geval meer dan 1.000 km achter de kiezen hebben.

Vorig jaar kwamen er iets meer dan 200 teams aan de start. Team Bollini Cycling won toen voor het tweede jaar op rij met 246 rondjes, goed voor een gemiddelde snelheid van 41 km/u. 

150 dapperen zorgden toen voor een wereldprimeur door op 50 meter hoogte een spinningsessie te volgen. Dit jaar heeft de organisatie een andere stunt in petto, namelijk een wereldrecordpoging fietsbel-bellen.

“De wereldrecordpoging bestaat erin dat we op een zelfde moment zoveel mogelijk fietsers hun fietsbel willen laten weerklinken”, zegt Walter Creemers, Limburgs gedeputeerde van Sport. Iedere deelnemer aan de recordpoging, zaterdag 28 augustus tussen 13.30 en 14 uur op Circuit Zolder, krijgt een fietsbel cadeau. Het huidige record staat volgens Creemers op naam van 503 fietsende Duitsers.