Deel dit artikel:

Fietsen op Zolder niet langer gratis

Vanaf 6 april is het avondfietsen op het circuit van Zolder niet langer gratis. In ruil voor een kleine bijdrage kan je een jaar lang trainen op het circuit én ontvang je een interessant welkomstpakket.


Vanaf 6 april kunnen enkel houders van een Cycling Card nog rondjes rijden op het circuit. (foto 24 hours cycling @ zolder)
Circuit Zolder is enorm populair bij de wielertoeristen en renners. Nog voor de gemotoriseerde activiteiten in de vooravond zijn afgevlagd, staan er al tientallen fietsliefhebbers vol ongeduld te wachten om de piste te betreden.

Momenteel kan men gedurende drie avonden per week (dins-, woens- en donderdag) in alle veiligheid de nodige kilometers afmalen en dit van 18.15 tot 21.30 uur. In de herfst- en wintermaanden kunnen de wielrenners bij duisternis genieten van een volledig verlicht parcours. Deze verlichting werd in 2008 aangelegd met hulp van de provincie Limburg.

Vanaf 6 april kunnen fietsers niet langer gratis gebruik maken voor het circuit. Om een jaar lang gebruik te kunnen maken van de trainingsfaciliteiten wordt er echter slechts een kleine bijdrage gevraagd en bovendien je er een welkomstpakket bovenop.

De Limburgse Gedeputeerde voor Sport Walter Cremers neemt nu donderdag 18 maart de allereerste Cycling Card in ontvangst uit de handen van Marc Wauters.