Deel dit artikel:

Fietsen met ogen op de rug

Cerevellum brengt in de lente van volgend jaar de allereerste fietscomputer met achteruitkijkcamera op de markt. Achteromkijken om de concurrentie in je wiel te observeren is dus niet langer nodig.


De Cerevellum heeft alle standaardfuncties van een fietscomputer en is compatibel met alle andere systemen die gebruik maken van ANT+ technologie, zoals hartslagmeters en Powertap.

De Cerevellum heeft een 3″ LCD scherm en kan 9 uur onafgebroken gebruikt worden. Het totale pakket weegt 270 gram. Met het 2GB interne geheugen kan je video’s van 30 seconden en trainingsgegevens opnemen.

Cerevellum werd in 2007 gesticht door Evan Solida, een gelouterd productdesigner en tevens fervent fietser. Het prototype van de achteruitkijkcamera, oorspronkelijk gelanceerd onder de naam Echelon, was niet meer dan een gehackte Gameboy. Niet veel later ontstond het idee om het gadget te lanceren in het competitiewielrennen.

In 2008 werd een patent aangevraagd en werd het project verder ontwikkeld. In de lente van 2010 moet de Cerevellum in de winkel liggen. Het gadget zou 379 dollar (ongeveer 270 euro) kosten.