Deel dit artikel:

Fietsen maakt gelukkig

Een Amerikaanse studie toont aan dat steden waar mensen naar het werk fietsen, een gezondere en gelukkigere bevolking hebben.
Roel De Cleen: ‘Het creëren van echte fietssteden zal ons Bruto Nationaal Geluk ten goede komen’
Onderzoekers Richard Florida en Charlotta Mellander vergeleken het aantal fietspendelaars in steden met enkele belangrijke sociale en economische kenmerken van diezelfde steden. Daaruit kwamen enkele interessante bevindingen naar voor.

Vooreerst blijken steden waar meer mensen naar het werk fietsen welvarender te zijn. Steden met een groter aandeel fietspendelaars hebben hogere gemiddelde lonen, een hogere scholingsgraad, een hoger menselijk kapitaal en meer kennisgebaseerde economieën

“Fietssteden zijn inderdaad welvarender, beter opgeleid en gezonder dan niet-fietssteden”, beaamt Roel De Cleen van de Fietsersbond. “De bevolking is er niet alleen gelukkiger maar ook creatiever.”

Fietsen is gezond en gezonde mensen zijn ook gelukkigere mensen. Door de dagelijkse lichaamsbeweging worden lichaam en geest gestimuleerd. “We moeten er dan ook alles aan doen om meer mensen op de fiets te krijgen. Het creëren van echte fietssteden zal ons Bruto Nationaal Geluk ten goede komen”, besluit De Cleen.”