Deel dit artikel:

Fietsen in VDB-, Boonen- of Gilbert-style?

Met de jaarwisseling hebben de meeste ProTeams ook hun nieuwe outfits getoond. Rij jij dit jaar rond in de nieuwe outfit van Van den Broeck, Boonen of Gilbert? Bekijk de foto's!

De nieuwe outfits van Omega Pharma-Quick Step en Lotto-Belisol werden vorig jaar al op het publiek losgelaten, maar nu hebben de twee Belgische teams ook foto’s met respectievelijk Tom Boonen en Jurgen Van den Broeck in hun nieuw jasje verspreid. Idem voor Vacansoleil-DCM met Johnny Hoogerland.

Philippe Gilbert heeft ondertussen een foto van zijn nieuwe tricolore BMC-trui gepost. De kleuren van de Belgische vlag gaan naadloos over in de opvallende rode broek van het team. De ‘gewone’ BMC-outfit verschilt overigens nauwelijks van die van vorig jaar. Ook bij Astana, Rabobank en Euskaltel-Euskadi zijn er geen (grote) veranderingen.

Het Katusha Team heeft afstand gedaan van de contouren van het Kremlin en geopteerd voor een strakkere outfit waarin rood overheerst en blauw nagenoeg verdwenen is. Team Saxo Bank heeft wit dan weer ingeruild voor blauw, maar de arendskop die verwijst naar het bedrijf van ploegleider Bjarne Riis is gewoon gebleven.

Mark Cavendish zal in zijn eerste seizoen bij Sky Procycling geen traditonele zwarte trui met hemelsblauwe tinten dragen. Als wereldkampioen mag hij immers de felbegeerde witte trui met regenboogmotief dragen. Nieuwkomer GreenEdge Cycling Team ten slotte kiest voor een flashy ensemble waarin uiteraard het groen overheerst.

Wie rijdt dit jaar rond in de mooiste outfit en zijn de ontwerpen erop vooruitgegaan ten opzichte van afgelopen seizoen? Kijk en vergelijk in de fotospecial via de link rechtsboven! Je mening over de nieuwe truitjes kan je onderaan kwijt via Facebook.