Deel dit artikel:

Fietsen in het Zwarte Woud

Alex Polfliet heeft met 'Fietsen in het Zwarte Woud' zijn vijfde fietsgids uitgebracht. Daarin begeleidt hij fietsfanaten door het zwaar onderschatte middengebergte van het Zwarte Woud.

Op vijf uur rijden van Brussel kan je al de Brandenkopf, de Kandel, de Schauinsland of de Belchen omhoog fietsen. Met hoogteverschillen tot 900 meter steken sommige van de in deze gids beschreven beklimmingen gerenommeerde Alpencols naar de kroon. Ook Jan Ullrich en Andreas Klöden weten dat, want het Zwarte Woud was jarenlang hun trainingsparcours.

Met Fietsen in het Zwarte Woud is Alex Polfliet (°1962) aan zijn vijfde fietsgids en tiende boek toe. Ondertussen heeft hij zowat 200 cols op zijn palmares en mag hij een ervaringsdeskundige in het bergop fietsen worden genoemd. Eerder leidde hij met zijn pen de wielertoerist of amateurwielrenner rond in de Alpen, Pyreneeën, Vogezen en Dolomieten.

Net als in zijn vorige gidsen beschrijft Polfliet in detail de beklimming (met ligging, profiel, technische gegevens, wegdek, hellingsgraad, e.d.) en geeft hij zijn persoonlijke impressies weer, plus een stuk wielergeschiedenis. Ook de niet-fietsende reisgezellen zullen heel wat hebben aan de toeristische informatie over de streek.