Deel dit artikel:

Fietsen in de stad op Velo-city 2009

Nog tot en met 15 mei fungeert Brussel als gaststad voor de 15de editie van Velo-city. Dat is het belangrijkste evenement ter wereld op vlak van fietsen in de stad.


Velo-city wil fietsen in de stad promoten. (foto velo-city)
Tijdens deze vierdaagse zullen speakers, organisaties en instellingen vanuit verschillende invalshoeken kijken naar fietsen in de stad. De Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet is de gastheer van deze conferentie, die plaatsvindt op de site van Tour & Taxis.

Tijdens de conferentie zal de rol en het potentieel van de fiets in de stad aangetoond worden. Meer dan 100 sprekers leiden 4 plenaire en 28 subplenaire sessies.

Op een speciale Cycling Tour op donderdag 14 mei kunnen de deelnemers ontdekken welke vooruitgang Brussel gemaakt heeft op het vlak van infrastructuur en inspanningen om een fietsvriendelijke stad te worden.

De European Cyclists’ Federation (ECF) hoopt dat dit voorbeeld en de verhalen van de ‘forerunner’- en ‘climber’-steden zoals Amsterdam en Bordeaux vele andere steden zal inspireren om fietsen te promten en aan te moedigen.

Naast de conferentie zelf wordt er op de site van Tour & Taxis ook een postertentoonstelling over verschillende fietsgerelateerde projecten georganiseerd voor het grote publiek. Op deze expo zal ook een demo gegeven worden van de Bicycle lift, een modelfietslift waarmee fietsers hun tweewieler mechanisch naar boven kunnen krijgen en die uiterst geschikt is voor steden.

Op 17 mei nodigt Pro Velo, een lokaal lid van de ECF, iedereen van in en buiten Brussel uit op het jaarlijkse evenement DRING DRING. Dit is een gezinsvriendelijk fietsgebeuren in Brussel dat afgesloten wordt met een heus fietsfeest op de site van Tour & Taxis.