Deel dit artikel:

Fietsen en feesten met Vervecken en co

Op zaterdag 27 februari neemt Erwin Vervecken definitief afscheid op zijn massacyclocross 'Erwin Bolt Uit'. Recreanten krijgen er de unieke kans om mee te rijden en te vieren samen met alle veldrittoppers.


Iedereen kan meefietsen én meefeesten met Erwin Vervecken en alle andere veldrittoppers. (foto belga)
De GVA Trofee-manche in Oostmalle, de Cyclocross Masters in Hasselt en zijn eigen massacyclocross in Herentals, dat is het resterende programma van Erwin Vervecken vooraleer hij op zaterdagavond 27 februari de fiets definitief aan de haak hangt.

“Aan motivatie voor die laatste trainingen en wedstrijden is er voorlopig echt nog geen gebrek”, zegt Vervecken. “Ik moet me zelfs nu en dan wat intomen om niet te veel te willen doen. Ik wil mijn carrière dan ook graag in schoonheid afsluiten en nog drie goede wedstrijden rijden.”

“Mijn afscheid op ‘Erwin Bolt Uit’ wordt natuurlijk een speciale gebeurtenis. Ik stond erop om mijn supporters en alle liefhebbers van het veldrijden en moutainbiken bij het feestgebeuren te betrekken. En hoe kan dat beter dan met een massacyclocross waar de recreanten broederlijk naast alle veldrittoppers aan de start komen?”

“Het is uniek dat iedereen met een mountainbike of cyclocrossfiets samen het veld kan induiken met Zdenek Stybar, Sven Nys, Niels Albert en alle andere toppers. En ook na de race gaat het feest gewoon door met een grote party waarop iedereen welkom is”, blikt de drievoudige wereldkampioen alvast vooruit.

“Ik ben blij dat mijn collega’s zo massaal aanwezig zullen zijn. Het deed alvast deugd om zoveel hartverwarmende reacties op mijn afscheid te lezen op www.erwinboltuit.be. Het wil toch zeggen dat ik al die jaren een goede collega ben geweest en veel vrienden heb gemaakt.”

En wat gaat Vervecken na zijn laatste race doen? “Ik blijf sowieso betrokken bij het veldrijden en het mountainbiken bij Golazo Sports. De eerste maanden laat ik de fiets aan de kant staan, daarna zal het wel terug beginnen kriebelen en ga ik nog wat voor het plezier rijden en lopen. Maar het állereerste dat ik ga doen, is een goei pint drinken op mijn afscheidsfeest. Eindelijk mag dat he! (lacht)

Erwin Bolt Uit
Wanneer: Zaterdag 27 februari 2010
Waar: Bloso-centrum en Peerts Bos, Herentals
Programma: 11u opening inschrijvingen – 13u jeugdinitiatie – 14u Kids Tour 10km – 14u30 massacyclocross/MTB 20 & 40km – 17u30 afscheidshappening – 19u party
Inkom supporters: gratis
Deelname: 3 euro (Kids Tour) – 12 euro (20 & 40km)