Deel dit artikel:

Fietsen en dineren met wielergrootheden

Een fietsweekend in de Champagnestreek met Merckx, Wiggins en Museeuw én culinaire verwennerij door een sterrenchef? Het vindt plaats van 1 – 3 oktober en ook u kunt nog inschrijven voor het exclusieve event LeBlanq Champagne.

Place to be voor LeBlanq Champagne is het Royal Champagne Hotel & Spa te Champilllon. Het is het luxueuze toneel voor gastronomische hoogstandjes én de uitvalsbasis voor fietsritten langsheen de mooiste plekken van de Champagnestreek. Eddy Merckx en sterrenchef Raymond Blanc (Le Manoir aux Quat-Saisons) worden er samengebracht en ook Aston Martin en Laurent Perrier zijn van de partij.

Zaterdag met Aston Martins in het zog

Na het grootse ‘kampioenenontbijt’ op zaterdagmorgen is het tijd om de benen te testen in gezelschap van Eddy Merckx, Sir Bradley Wiggins en Johan Museeuw. Er zijn vier afstanden (75-160 km) doorheen de prachtige Champagnestreek met tussenstops onderweg om te proeven van de beste streekproducten. Ter assistentie zijn er de volgwagens, geleverd door Aston Martin… In de namiddag kan men ontspannen in het hotel met massages door soigneurs, een yogaprogramma, een glaasje…

’s Avonds verwennen chef-koks Ashley Palmer-Watts en Raymond Blanc uw smaakpapillen tijdens het zevengangendiner ter ere van Merckx. Elk van de zeven gerechten symboliseren een mooi moment uit de carrière van de Kannibaal. Bij het diner hoort ook een champagneproeverij door de meester-sommeliers van Laurent Perrier. Bij een glas whisky of wijn halen Merckx en Wiggins ter afsluiting nog hun wielerherinneringen op.

Zondagse coffee ride

Op zondag staat een tijdrit van net geen 20 km op het programma. Het parcours is dat van de tourrit in 1988. In afwachting van uw starttijdstip kan er ook een testrit gemaakt worden in een gloednieuwe Aston Martin DBX.

’s Namiddags worden de beentjes nog ontspannen losgegooid met een rit door de wijngaarden, inclusief tussenstops met lekkers, o.a. koffie van bekende barrista’s.

Feestelijke afsluiter van het exclusieve weekend is opnieuw een heerlijk diner door Ashley Palmer-Watts en Jean-Denis Rieubland (Royal Champagne Hotel & Spa).

Inschrijven mét extra champagne

Exclusiviteit en luxe hebben natuurlijk hun prijskaartje, in het geval van LeBlanq Champagne: 4.100 euro voor een kamer van 2 personen, gedeeld of als koppel. Wie graag een enkele kamer heeft, kan die voor een extra 294 euro ook krijgen. Via cycling.be krijgt u nog een extra fles champagne bij uw inschrijving; gebruik daarvoor de code CYCLISTLB bij aanmelding online.