Deel dit artikel:

Fiets voor Woestijnvis

Woestijnvis is bezig met een nieuw programma en zoekt daarvoor figuranten. Fiets jij graag en denk je te kunnen uitgaan voor als profrenner in de Ronde van Vlaanderen? Dan is dit misschien je kans!


Figureer in de Ronde van Vlaanderen. (foto belga)
Woestijnvis is momenteel bezig met de voorbereidingen van een nieuwe VRT-fictiereeks van regisseur Jan Eelen (o.m. Het Eiland, In de Gloria). De reeks telt acht afleveringen die volgend voorjaar op zondagavond in primetime uitgezonden worden. Het gaat om vier afzonderlijke verhalen die zich allen afspelen op 4 april, de dag van de Ronde van Vlaanderen.

Tijdens de afgelopen Ronde werd er al veel gefilmd, maar voor de laatste beelden hebben ze nog even gewacht. Daarom zullen ze op zaterdag 29 mei en woensdag 16 juni nog enkele uren op het parcours gaan filmen. Daarvoor hebben ze de hulp nodig van een zestigtal recreatieve fietsers.

De wielertoeristen zullen een paar straten van het parcours telkens opnieuw moeten afleggen, terwijl de acteurs op de voorgrond scènes spelen en ze filmen. Dat zal ongeveer een halve dag per keer duren. Op welke uren de opnames precies plaatsvinden, staat nog niet vast. Ze spelen zich af in Wannegem-Lede en Mullem.

De makers willen ook renners van zoveel mogelijk clubs, zodat niet iedereen met hetzelfde truitje verschijnt. Woestijnvis probeert nog een aantal truitjes van de deelnemende ploegen vast te krijgen, maar wil ook variatie.

Via volgende gegevens kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Woestijnvis:
freja.vandeborg@woestijnvis.be
02/303 36 80
0475/94 77 34