Deel dit artikel:

Fiets versus F1-bolide

De twee succesvolste Britse racers van 2008 gaan op 14 december de strijd aan op Wembley. Lewis Hamilton lijkt met zijn Mercedes-Benz wel licht voordeel te hebben tegenover baanrenner Chris Hoy.


Hamilton en Hoy staan binnenkort oog in oog op Wembley. (foto bikeradar)
Het duel tussen de regerende F1-wereldkampioen en drievoudig olympisch kampioen baanrennen vormt het voorprogramma van ‘The Race of Champions’, een evenement waaraan diverse vedetten uit de auto- en motorsport deelnemen.

Ondermeer Michael Schumacher, zevenvoudig F1-wereldkampioen, en Sébastien Loeb, vijfvoudig rallykampioen, zijn eveneens van de partij.

De twee Britten zullen zij aan zij het bochtrijke parcours afleggen. Hamilton doet het met zijn Mercedes-Benz, Hoy met zijn Dolan pistefiets. 

Hamilton lijkt nogal in het voordeel te zijn met zijn 600pk en maximumsnelheid van 334 km/u, tegenover 2,5 pk en 59 km/u voor de fiets van Hoy. Zijn explosiviteit zou Hoy echter een goede start moeten opleveren en ook de som van het gewicht van mens en machine (99 kg tegenover 1450 kg) spreekt in het voordeel van de baanwielrenner.

Hoy kijkt al uit naar de race. “Ik ben een grote fan van motorsport en vind het dan ook fantastisch dat ik kan deelnemen. Het lijkt een ongelijke strijd te worden, maar ik denk wel dat ze er alles aan zullen doen om het zo gelijkopgaand te laten verlopen. Ik ga in ieder geval mijn stinkende best doen.”

Hamilton beschouwt de race als een mooie afsluiting van een schitterend jaar. “De sfeer zal fantastisch zijn. Ik kijk er al naar uit om een show op te voeren om de Britse fans te bedanken voor hun steun.”

Gerelateerde artikels