Deel dit artikel:

Fiets van het Jaar per ongelukt gelekt

In Nederland zijn de Koga WorldTraveller29 en Cannondale E-series verkozen tot Fiets en E-bike van het Jaar. Dat mocht eigenblijk wel pas volgend weekend bekend gemaakt worden tijdens de opening van fietsvakhandelbeurs FietsVAK.

De winnaars werden per ongeluk al een week te vroeg vermeld in TourActief, het magazine van de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB. De voor het stuk verantwoordelijke redacteur was op vakantie en wist dus niet dat het magazine vervroegd geproduceerd werd.

“Wij vinden dit heel erg vervelend, met name ook voor RAI Vereniging, de organisator van de Fiets en E-bike van het Jaar verkiezing,” reageert Ferry Smith, manager ledenbelangen van de ANWB. “We realiseren ons goed dat het verrassingseffect van de onthulling op zondag 29 januari hierdoor teniet is gedaan en hebben daarvoor ook onze excuses aangeboden aan de RAI Vereniging.”

De Koga WorldTraveller29 werd verkozen tot Fiets van het Jaar 2012. “Vanwege de kwaliteit van het frame en de afmontage, de 29 inch wielen en het subtiele design is de Koga WorldTraveller29 niet alleen de droom van de lange afstandfietser, maar ook een fiets waarmee je graag op zondag toert of naar je werkt fietst”, luidt het juryrapport. Deze fiets won eerder ook al de Eurobike Gold Award 2011.

Tot E-Bike van het Jaar 2012 is gekozen de Cannondale E-serie. “Een E-Bike met een hoofdletter E door de combinatie van sportief design, uitstekende stabiliteit en een effectieve elektromotor van Bosch”, aldus de jury.