Deel dit artikel:

Fiets met Eddy Bosberg naar Londen

Oud-profrenner Edwig Van Hooydonck is op zoek naar sportievelingen die begin juni met hem naar Londen willen fietsen. Daarmee zamelt hij geld in voor projecten van Broederlijk Delen in Zuid-Afrika.


Edwig Van Hooydonck at zijn voorlopig laatste frietje om in vorm te zijn tegen juni. (foto broederlijk delen)
Met ‘Links naar London’ wil Broederlijk Delen een nieuw, sportief publiek aanspreken met een hart voor het Zuiden. Tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen Edwig van Hooydonck is peter van deze vierdaagse fietstocht met als finish Londen City.

Om zich goed voor te bereiden wil Van Hooydonck alvast enkele kilo’s afvallen. Daarom fietste hij naar zijn favoriete frituur De Pitstop in Wuustwezel en genoot er van zijn voorlopig laatste frietje. 

“In de eerste plaats doe ik mee aan ‘Links naar Londen’ om Broederlijk Delen te steunen. Ik vind het een heel originele fietsroute. Pas op, ik heb al wel eens links gereden. Dat is niet gemakkelijk. Je moet vooral je hoofd erbij houden aan de kruispunten”, aldus Eddy Bosberg.

“Het is een uitdaging om tegen die datum top te zijn. Ik zou de gelegenheid willen aangrijpen om enkele kilo’s af te vallen. Het spreekt me ook aan om nieuwe mensen te leren kennen.”

SOLIDAIR EN SPORTIEF

“Onder het motto ‘Solidair en sportief!’ lanceren we daarom de vierdaagse fietstocht in Zuid-Engeland met als finish Londen City. Sportievelingen met een hart voor het Zuiden nodigen we uit om deze sportieve ervaring mee te maken. Natuurlijk niet zonder vooraf een flink bedrag aan sponsorgeld te verzamelen. Sportief én solidair dus”, zegt Daniël De Klerck, voorzitter van Broederlijk Delen.

Voor de keuze van dit sportieve evenement liet Broederlijk Delen zich leiden door het succes van fietstochten door streken met toeristische trekpleisters. ‘Links naar Londen’ wordt een mooi avontuur waarin steile klimmetjes, prachtige landschappen en toeristische trekpleisters elkaar afwisselen.

‘Links naar Londen’ vindt plaats van 4 tot 7 juni 2010. De deelnameprijs bedraagt 585 euro. Daarnaast engageren deelnemers zich om minimaal 750 euro sponsorgeld in te zamelen.


Gerelateerde artikels