Deel dit artikel:

Fiets mee met De Grootste Ronde

Vanaf 1 maart 2014 kan je deelnemen aan De Grootste Ronde, een fietswedstrijd die voor iedereen gratis toegankelijk is. Wie na 6 maanden het grootste aantal kilometers heeft gereden, wint de hoofdprijs.

Deelnemen is gemakkelijk. Allereerst heb je een account nodig op Strava. Dit is een website waar je de gereden routes kan uploaden. Tijdens het fietsen gebruik je je fietsgps of de applicatie van Strava op je smartphone om je rit te registreren.

Vervolgens importeer je elke tocht naar de database van De Grootste Ronde. Als je dit hebt gedaan, worden alle trainingskilometers opgenomen en zie je waar je staat ten opzichte van andere deelnemers.

Tussensprints

Net zoals in de Tour de France word je ook beloond bij een tussensprint. Op het einde van elke maand wordt er een tussenklassement gepubliceerd. De drie deelnemers met het grootste aantal kilometers achter hun naam krijgt een prijs.

De grote finale vindt plaats op 30 september. De drie grootste kilometervreters mogen dan hun prijs in ontvangst nemen.

Inschrijven

Met deze wedstrijd wil men Vlamingen nog meer aanzetten om de fiets te nemen. Schrijf je dus gratis in op de website en wie weet ben jij na zeven maanden wel de ultieme kilometervreter van Vlaanderen!