Deel dit artikel:

Fiets Innovatie Award 2009 voor Dura-Ace Di2

In Nederland zijn op de FietsVAK-beurs de jaarlijkse Fiets Innovatie Awards uitgereikt. Dura-Ace Di2 werd vanwege de innovatieve elektronische bediening één van de awardwinnaars.


(foto shimano)
De Shimano Dura-ace Di2 is een elektronische schakeling van zowel de voor- als achterderailleur die in het versnellingssysteem zorgt voor een directe, snelle en nauwkeurige schakeling. De jury stelde vooral het feilloze schakelen, de gebruiksvriendelijkheid, ergonomie en de grote gebruiksduur van de accu van de nieuwe Dura-Ace groep op prijs.

Op de jaarlijkse vakbeurs voor de professional uit de tweewielerbrnache werden nog drie andere innovatieve producten bekroond.

De Enjoy S&D Gocycle, een compacte en gemakkelijk te demonteren Urban Bike voorzien van elektrische trapondersteuning, die dankzij de eenvoudig te demonteren wielen en het inklapbare stuur goed is mee te nemen in de kofferbak. 

De GMG Yepp Maxi, een comfortabel kinderzitje dat met één handeling eenvoudig zowel op de fiets is te plaatsen als te verwijderen. 

De SRAM Truvativ HammerSchmidt, een totaal vernieuwde ontwikkeling van een bestaand systeem waarbij de voorderailleur wordt vervangen door een schakelsysteem in de trapas.

Gerelateerde artikels