Deel dit artikel:

FDJ fietst in 2015 met BBB-helmen

Met het binnenhalen van de Franse WorldTourploeg FDJ heeft BBB Cycling voor het seizoen 2015 opnieuw een interessante partner aan zich gebonden. Ook Roompot Orange en Wanty-Groupe Gobert rijden met het Nederlandse merk.

De samenwerking met professionele teams levert waardevolle testmogelijkheden voor BBB-producten en geeft toegang tot de feedback en ideeën van de profs. De Tithon en AeroTop helmen zijn hiervan bijzondere resultaten. BBB marketing manager Frank van Eck: “We zijn erg blij terug te zijn op het WorldTourniveau. FDJ, met onder andere Thibaut Pinot (in 2014 derde in de Tour de France en winnaar van de witte trui) en Arnaud Démare (Frans kampioen en 15 overwinningen), is echt een team dat in alle grote wedstrijden meestrijd. En met een aanvallende manier van rijden, een stijl die bij ons als merk past.”

Het team, onder leiding van Marc Madiot, stelt hoge eisen aan het materiaal. “Deze samenwerking is dan ook niet vanzelf tot stand gekomen”, legt Van Eck uit. “Onze producten zijn uitvoerig door de ploeg getest en vergeleken, onder andere in de windtunnel. Dat maakt ons nog trotser op deze samenwerking, die uiteraard moet gaan resulteren in nog betere producten.”

BBB Cycling zal de officiële leverancier zijn van Équipe Cycliste FDJ voor helmen.

ROOMPOT ORANGE CYCLING TEAM

Naast FDJ zal BBB Cycling ook het Pro-Continentale Roompot Orange Cycling team gaan ondersteunen. Van Eck: “We zijn uiteraard ook erg blij met Roompot Orange Cycling als nieuwe partner. Het feit dat een flink aantal renners al bekend zijn met onze producten, vergemakkelijkt deze samenwerking. De feedback van Johnny Hoogerland bijvoorbeeld, in zijn tijd bij Vacansoleil-DCM, was altijd zeer waardevol.”

BBB Cycling zal de officiële leverancier zijn van het Roompot Orange Cycling Team voor helmen, sportbrillen, verlichting, spatborden, pompen en tassen. Uiteraard met waar mogelijk een oranje tintje!

Naast FDJ en Roompot Orange Cycling team blijft BBB in 2015 ook officieel partner van:

Team Wanty-Groupe Gobert; Pro-Continentale Belgische wielerploeg.

Team Synergy Baku; UCI wielerploeg afkomstig uit Azerbeidzjan.

Superior Brentjens MTB Racing Team; mountainbike team, onder leiding van Bart Brentjens.

Team Stressless; Internationaal schaatsteam rond Bart Swings.