Deel dit artikel:

Ezel wordt zilveren koerspaard

P-magazine journalist Jonas Heyerick was begin dit jaar nog een gemiddeld wielertoerist met te weinig conditie en een kilootje teveel. Sinds zondag is hij vice-wereldkampioen tijdrijden bij de journalisten.


Van ezel tot koerspaard. (foto wk journalisten lierde)
Heyerick verwelkomde 2010 met de gebruikelijke goede voornemens: vermageren en meer sporten. Maar deze keer méénde hij het. Onder het motto ‘van ezel tot koerspaard’ was zijn doel deelnemen aan het WK tijdrijden voor journalisten en daar geen modderfiguur slaan.

De journalist van P-Magazine liet niets aan het toeval over. Hij liet zich professioneel begeleiden door Energy Lab, schoof een echte tijdritfiets onder zijn kont en liet die in datzelfde Energy Lab op maat afstellen, ging trainen met Tom Boonen, liet zijn benen ontharen, nam met wisselend succes deel aan enkele tijdritten overal ter lande, ging op hoogtestage in de Alpen en last but not least zwoer het bier een tijdje volledig af.

Zijn doel voor het WK was een top 10-plaats, maar op D-day zelf ging het Heyerick letterlijk en figuurlijk voor de wind. Hij strandde zowaar op de tweede plaats en mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen. Het goud was voor de Britse hardrijder Jeff Jones. Frederik Backelandt, de hoofdredacteur van Grinta! die eerder al tweemaal op het hoogste schavotje mocht, vervolledigde het podium.