Deel dit artikel:

Expo-Velo Sport 2008 uitgesteld

De fietsbeurs Expo-Velo Sport zal dit jaar niet doorgaan. "Een spijtige, maar welbewuste keuze", aldus de organisatoren.

“Dat het momenteel, economisch gezien, geen hoogdagen zijn, is overduidelijk. Ook wij hebben dit de laatste maanden aan den lijve ondervonden”, zeggen de organisatoren van Expo-Velo Sport. “Met het ontbreken van enkele vooraanstaande fietsmerken, vrezen we dat de representativiteit van de Belgische fietsmarkt naar de bezoekers toe niet werd gehaald.”

De VZW Expo-Velo is een vereniging zonder winstoogmerk, maar heeft altijd als doel gehad om de Belgische fietssector een platform te geven naar de consument toe. Een platform dat tot hier toe steeds optimaal werd gepresenteerd. Getuige zijn de vele tienduizenden wielerfanaten die de afgelopen jaren de beurs in de Heizelpaleizen bezochten.
 
“We willen de bezoekers niet teleurstellen en hen op lange termijn als ’trouwe klanten’ op een eerlijke manier blijven verwelkomen”, aldus Kristiaan De Belder, voorzitter van de VZW Expo-Velo. “Niets is erger dan als bezoeker met een hongerig gevoel een evenement te moeten verlaten. Het is net dít dat we absoluut willen vermijden.” 

De annulatie van de beurs betekent echter niet dat de organisatie bij de pakken blijft zitten. “Ondertussen wordt reeds uitgekeken naar pasklare oplossingen voor de nabije toekomst en zijn we ervan overtuigd dat we binnen de kortste keren de Belgische fietsliefhebber een overzicht kunnen bieden van wat er op de Belgische markt te verkrijgen is aan tweewielers”, klinkt het.