Deel dit artikel:

Expo-Velo Sport 2008: een vooruitblik

Expo-Velo Sport gooit dit jaar zijn deuren open van 17 tot en met 20 oktober. De organisatoren van deze fietshappening willen de vierde editie een nog dynamischer elan geven met meer aandacht voor onder andere de elektrische fiets, BMX en spinning.


Expo-Velo Sport is dit jaar aan zijn vierde editie toe. (foto expo-velo sport)
Voor vakvereniging Federvelo moet de fietsbeurs Expo-Velo Sport 2008 hét uitstalraam worden voor nieuwigheden, innovaties en evoluties binnen de fietsbranche.

Zo is de doorbraak van de elektrische fiets een fenomeen waaraan de nodige belangstelling wordt besteed. Logisch dus de beslissing om een apart testparcours van bijna 1.200 m² voor deze elektrisch aangedreven tweewielers te voorzien.

EXPO-VELO VTT CHALLENGE

Bij de zoektocht naar nieuwe invalshoeken werd de Expo-Velo VTT Challenge gelanceerd, een geheel van 12 verschillende toertochten die tijdens het weekend van 11 en 12 oktober in Vlaanderen worden georganiseerd. Deelnemers die hun tocht beëindigen kunnen tijdens de beurs een giftpack komen oppikken en bovendien gratis al het fietsgeweld gaan bekijken.

Ook BMX, dé nieuwste olympische sport, is dit jaar op een actieve manier aanwezig in Brussel. Expo-Velo Sport ziet in deze spectaculaire sporttak het ideale middel om onze jeugd te stimuleren terug de fiets op te springen. Samen met BMX 2000 uit Dessel worden dagelijks diverse BMX initiaties op het grote publiek losgelaten. 

SPINNING

Een ander populair fietsgebeuren dat de laatste tijd furore maakt, is het spinningfietsen. Ideaal om tijdens de winter de conditie te behouden of zelfs aan te scherpen. Ook hieraan zal de geïnteresseerde beursbezoeker de nodige tijd en aandacht kunnen besteden. Dames vormen een steeds belangrijkere doelgroep op de fietsbeurs. (foto expo-velo sport)
Steeds meer dames ervaren de fiets als onthaastingsmoment. Modieuze fietskledij, accessoires en aangepaste materialen zijn niet onbelangrijk wil men deze nieuwe doelgroep bereiken. Om al deze hippe, kleurrijke trends stijlvol te presenteren zal een deel van de hallen omgetoverd worden tot een spectaculaire modeshow. 

PRAKTISCH

Dit jaar zijn het de Heizelpaleizen 6 & 9 in Brussel waar de meest populaire binnen- en buitenlandse merken de fietsliefhebbers uitgebreid informeren over de laatste nieuwe tendensen op de markt. Om iets aan te kopen verwijzen de exposanten u graag door naar de fietsenmaker in de buurt.

Op vrijdag 17 oktober kan je de beurs bezoeken vanaf 14u tot 21u. Tijdens het weekend en op maandag 20 oktober kan je telkens van 10u in de voormiddag tot 18u ’s avonds terecht om de fietssfeer op te snuiven.

Kinderen tot acht jaar krijgen gratis toegang, Kids tot 14 jaar betalen 4 euro en voor volwassenen kost een ticket 8 euro. Nieuw is de Familie-pass, waarmee twee volwassenen en vier kinderen (tot 14 jaar) voor 16 euro de beurs kunnen bezoeken.