Deel dit artikel:

Evenepoel debuteert als wereldkampioen in Binche en eert Keisse

Remco Evenepoel zal dit seizoen voor de eerste en enige keer in de regenboogtrui strijden: dinsdag in Binche-Chimay-Binche. De wedstrijd is 198,6 km en kent een atypisch parcours met een lokaal circuit met heuvels, kasseien en smalle wegen.

Na een fenomenaal seizoen met onder meer winst in Luik, San San Sebastián, Spanje en Wollongong, zal de 22-jarige zijn seizoen afsluiten in Binche. Maar ook voor Iljo Keisse kent deze editie van de Mémorial Frank Vandenbroucke een emotionele waarde. Het zal zijn laatste wedstrijd zijn op de fiets, daarna kruipt hij in de volgwagen bij Tom Steels en Wilfried Peeters.

“Ik kijk er echt naar uit om voor de eerste keer in mijn nieuwe trui voor mijn thuispubliek te rijden, maar ik kan ook niet wachten om nog een laatste keer met Iljo te racen. Hij heeft een grote invloed gehad op mijn carrière, hij heeft me begeleid sinds ik prof werd. We zullen zijn aanwezigheid, zijn wijze woorden en ervaring in het peloton volgend seizoen missen. Maar tot die tijd hebben we nog één uitje samen en we zijn vastbesloten om de Wolfpack-mentaliteit te laten zien aan onze fans”, aldus de kersverse wereldkampioen.

De selectie van Quick-Step Alpha Vinyl voor Binche-Chimay-Binche omvat ook Stijn Steels en de winnaar van 2014 Zdenek Stybar. Ook neoprofs Martin Svrcek en Stan Van Tricht rijden dinsdag de wedstrijd voor Quick-Step Alpha Vinyl.

“We kennen het parcours heel goed, de sleutel zal liggen in de lokale ronden, maar het zal allemaal afhangen van het weer.” Dinsdag wordt het droog, maar wel met een windkracht van 4 Beaufort. “De renners zijn gemotiveerd, we hebben meerdere jongens die iets interessants kunnen doen op dit parcours en we zullen er alles aan doen om een ​​goed resultaat te behalen”, legt ploegleider Rik Van Slycke uit.

Philippe Gilbert zwaait uit

En ook voor Philippe Gilbert betekent de 2022-editie van Binche-Chimay-Binche een mijlpaal in zijn carrière: zijn laatste wedstrijd op Belgische grond. Donderdag staat hij nog aan de start van Parijs-Bourges om zondag in Parijs-Tours afscheid te nemen van het profpeloton. Op zaterdag 15 oktober volgt er op zijn Cauberg in Valkenburg nog een groot afscheidsfeest voor de wereldkampioen van 2012.