Deel dit artikel:

Eurobike breekt alle records

Van de economische crisis was vorige week in het Duitse Friedrichshafen geen sprake. De fietsbeurs Eurobike kreeg een recordaantal bezoekers over de vloer. Bekijk de hoogtepunten!


Een recordaantal bezoekers keek zijn ogen uit in Friedrichshafen. (foto eurobike)
Eurobike 2009 was groter dan ooit. 39.152 bezoekers uit de vakhandel uit 75 verschillende landen bezochten de fietsbeurs, zes procent meer dan vorig jaar. Op de open dag op zaterdag kwamen 21.000 fietsliefhebbers opdagen en in totaal versloegen liefst 1.556 journalisten uit 36 landen de beurs. 

Friedrichshafen was gedurende vijf dagen het centrum van de wereldwijde fietsindustrie. Meer dan 1.000 standhouders gespreid over 100.000 vierkante meter stelden hun nieuwste producten voor aan het grote publiek. Eurobike was dit jaar dan ook goed voor 300 wereldprimeurs.

CEO Klaus Wellmann kon dan ook niet anders dan tevreden zijn na afloop van het fietsfeest. “Dit was ongetwijfeld de beste Eurobike ooit. Ongetwijfeld een mijlpaal in de geschiedenis.”

De volgende grote fietsbeurs is Bike Motion Benelux. Die gaat door van 30 oktober tot en met 2 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk enkele filmpjes over de hoogtepunten, ‘Leading the trends’ en de nieuwigheden van Eurobike 2009: