Deel dit artikel:

Eugendorf gastheer voor 3de Eddy Merckx Classic

Na twee succesvolle edities in 2007 en 2008 vindt de Eddy Merckx Classic dit jaar al voor de derde keer plaats. De organisatie wil met dit wielerevenement rondom de meest succesvolle wielrenner aller tijden de kroon op het wielerseizoen 2009 zetten.


Op 6 september zullen er weer ongeveer 2.000 wielrenfanaten naar Eugendorf komen, om wiel aan wiel met de legende door het SalzburgerLand te rijden.

Maar liefst 148 km met 2.200 m hoogteverschil slingert de ronde, die gedeeltelijk op de route van het WK wielrennen 2006 verreden wordt, zich door het schilderachtige landschap van de vooralpen. Voor recreanten is er de korte variant met 110 km en 1.250 m hoogteverschil

“Het parcours door het mooie SalzburgerLand ken ik al van het WK op de weg in 2006. Het profiel van de Eddy Merckx Classic herinnert mij aan de grote klassiekers als Luik-Bastenaken-Luik of de ronde van Lombardije, twee van de mooiste rondes ter wereld, die ik meerdere keren heb gewonnen”, zegt Merckx over zijn ronde.

De 64-jarige zal ook dit jaar met een legendenteam aan de start van de Eddy Merckx Classic verschijnen. Twee sportgrootheden die in Oostenrijk buiten het wielrennen om furore hebben gemaakt – tweevoudig olympisch kampioen Felix Gottwald en wereldkampioen Alois Stadlober – verwisselen speciaal voor de Eddy Merckx Classic hun langlaufski’s voor een fiets, om samen met Merckx en de vele andere deelnemers de uitdaging van de 148 km lange ronde aan te gaan.