Deel dit artikel:

Est eerst in Croc

De Est Allan Oras heeft de op twee na laatste etappe van de Crocodile Trophy gewonnen. De Zwitser Urs Huber verstevigde zijn leiderspositie een beetje met een derde plaats en lijkt zegezeker.


Huber, Brentjens en Mulkens: de top-3 van het klassement. (foto crocodile trophy)
De achtste rit leidde de bikers van Laura naar Cooktown, goed voor 151 km en 1150 hoogtemeters. Allan Oras kwam na 4u41:24 als eerste over de meet. “Dit is het mooiste uitzicht ter wereld”, glunderde de Est vanop Grassy Hill, dat uitkijkt op het groene regenwoud, de witte stranden en de azuurblauwe oceaan.

Oras was er na 15 km al van tussendoor gegaan samen met Rene Haselbach en onze landgenoten Mike Mulkens en Christof Mariën. De Est was echter de enige die voorop kan blijven toen een groepje achtervolgers naderde en hij bouwde zijn voorsprong van 30 seconden geleidelijk aan uit tot bijna 5 minuten op de meet.

De Canadees Cory Wallace werd tweede, Urs Huber derde. De Zwitser breidt in het klassement zijn voorsprong met 24 seconden uit tot 4:51 op de Nederlander Bart Brentjens.

Mike Mulkens finishte als zesde en blijft derde in de stand. Abby McLennan won opnieuw bij de vrouwen en telt in de stand nu al meer dan 7 uur (!) voorsprong op haar eerste achtervolgster.

Gerelateerde artikels