Deel dit artikel:

BK Middelkerke: zelf fietsen en dan koers kijken

Op 25 en 26 juni zal het Belgisch Kampioenschap Wielrennen neerstrijken in Middelkerke. Dit is niet zomaar een BK, maar een weekend vol activiteiten en animatie. Op zaterdag 25 juni start er al een toertocht in Middelkerke voor wielertoeristen en families (30, 60 en 110 km). Op zondag 26 juni volgt het hoogtepunt: Het BK op de weg, uiteraard start en finish in Middelkerke met een prachtige passage langs de Zeedijk. Dan richting de Moeren, met kans op waaiervorming. Als laatste wachten er minstens vijf lokale rondes op het lokale parcours. Daar heb je meerdere fanzones om jouw favoriet toe te juichen. Alle ingrediënten zijn aanwezig: koers, zon en een zalig weekendje aan zee.

Omdat Vlaanderen wielergek is, komt de organisatie van het BK Wegwielrennen ook met een toertocht om de sportieve fietser eens goed in de watten te leggen. In het kader van het BK Middelkerke op de weg komt er op zaterdag 25 juni een officiële BK-toertocht voor de wielerfans, de Ride Middelkerke 2022. Met drie afstanden is er voor elk wat wils.

Een familietocht van 30 km is de meest toegankelijke optie, terwijl de meer ervaren fietsers zullen kiezen voor een tocht van 60 of 110 km. Kom dus zelf verschillende onderdelen van het parcours verkennen daags voor de profs er strijden om de Belgische kampioenentrui. Afwisselend krijg je de mooiste wegen van de IJzer- en de Polderstreek op je bord. Tickets voor de 30 km, 60 km en 110 km zijn respectievelijk te koop aan 5, 8 en 12 euro. Maak er dus zeker een sportief weekend van, zowel actief op zaterdag als passief op zondag.

Info & tickets